Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Sniego gniūžtės“ stovykla „Padėk sau ir kitiems“

Gruodžio 6-7 dienomis gimnazijoje vyko pirmoji prevencinė „Sniego gniūžtės“ stovykla, kurioje turiningai laiką leido 52 dalyviai iš Tytuvėnų, Pakražančio, Kražių, J. Graičiūno gimnazijų ir jungtinė grupė iš Šiaulių.

Stovyklai buvo rengiamasi iš anksto. Biologijos mokytojos metodininkės Irenos Banevičiūtės vadovaujamas personalas gamino „švelnukus“ ir kitas reikiamas priemones, rengė pasirodymus. Prie stovyklos programos kūrimo ir organizavimo daug prisidėjo stovyklos paauglė direktorė Ugnė Papartytė, kuri patirties sėmėsi dalyvaudama įvairiose respublikoje organizuojamose stovyklose. Šilta arbata ir stovyklautojų maitinimu rūpinosi informacinių technologijų mokytoja, ilgametė „SG“ gerbėja Rožė Šimkuvienė ir Pakražančio gimnazijos muzikos mokytoja Viktorija Jagaudieniė, kuri su „SG“ nesiskiria nuo mokyklinio suolo. Pirmosios stovyklos mažų grupelių veikloms organizuoti mielai sutiko „gniūžtiečiai“ iš Šiaulių. Esame jiems labai dėkingi už įdėtą nuoširdų darbą ir pasidalijimą patirtimi.

Stovykloje moksleiviai šiltai bendravo, susirado naujų draugų, kūrė pasirodymus, žaidė įvairius susipažinimo, pasitikėjimo žaidimus, rašė gerumo laiškelius, grupelėse kalbėjo apie kasdienines paauglių problemas. Stovyklos dalyviai aktyviai dalyvavo psichologo Stepono Naciaus seminare „Bendraamžiai ir bendravimas“. Susitikimas su sodybos Padubysio kaime priklausomybių turintiems asmenims įkūrėju Žanu Talandžiu privertė ne vieną susimąstyti.

Gimnazijos mokiniai ir svečiai džiaugėsi vadovų sukurta jaukia atmosfera, kiekvienam dalyviui suteikta galimybe atsiskleisti ir pasidalinti savo patirtimi. Visi patyrė neapsakomai gerų emocijų. Stovyklautojai yra labai dėkingi gimnazijos direktorei, „SG“ senbuvei Irmai Stankuvienei už visokeriopą pagalbą organizuojant stovyklą, pavaduotojai Daivai Hinz, psichologei Rimai Pažerauskienei už paramą.

Laikas stovykloje prabėgo labai greitai, o atsisveikindami ir šiltai apsikabindami dalyviai vienas kitam linkėjo naujų susitikimų.

 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online