Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Mokinės pateko tarp geriausių

2019 m. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Dailės mokytojų asociacija organizavo Laisvės gynėjų dienai skirtą nacionalinį mokinių piešinių konkursą „Mes užaugome laisvi“. Taip mokiniai yra skatinami suvokti Laisvės vertę.

Į konkursą atkeliavo beveik pusė tūkstančio mokinių darbų iš visos respublikos. Savo piešiniuose konkurso dalyviai daug dėmesio skyrė laisvės kovų akimirkoms, tautinei atributikai, šių dienų jaunų žmonių gyvenimo džiaugsmui.

Vertinimo komisija, vadovaujama VDA Piešimo katedros doc. Gedimino Žuklio profesionaliai atrinko konkurso laureatų ir parodos dalyvių darbus. Buvo suformuota 60 darbų parodos kolekcija, kuri eksponuojama LR Seimo II ir III rūmus jungiančioje galerijoje. Parodos iniciatorė – LR Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė.

Trys Tytuvėnų gimnazijos mokinės taip pat sėkmingai dalyvavo šiame konkurse. Tai dailės studijos „Paletė“ narės: antrokė Austėja Kunickaitė, trečiokė gimnazistė Greta Butkutė ir abiturientė Danielė Buivydaitė. Jų darbai buvo atrinkti dalyvauti šioje gražioje ir prasmingoje parodoje. Mergaitės savo darbuose pavaizdavo laimingą gyvenimą laisvoje šalyje ir buvo apdovanotos padėkomis su kiekvienos autorės darbu.

Dailės mokytoja Danguolė Žukauskienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online