Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

ŽMONIŲ GYVENIMO ISTORIJOS

Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų tėvai ar seneliai pasirinko vieną ar kitą gyvenimo kelią? Kaip tai įtakoja jūsų gyvenimą, pasirinkimus? Kas jus, jūsų tėvus ar senelius labiausiai džiugina, liūdina? Kokie yra ar buvo jų pomėgiai? Iš ko jie semiasi optimizmo?

Į šiuos ir daugybę kitų klausimų atsakė Tytuvėnų ir Miastko (Lenkija) miestelių senjorai, o Tytuvėnų gimnazijos ir Miastko technikos mokyklos mokiniai interviu užrašė net trimis kalbomis: lietuvių, anglų ir lenkų. Tai buvo viena iš svarbiausių ir įdomiausių tarptautinio projekto „Histories in Written Figures“ veiklų. Šiuo metu yra ruošiamas leidinys, kuriame bus pristatytos visų apklaustų senjorų istorijos.

Projektas vyko 2020 metų spalio 6-14 dienomis nuotoliniu būdu. Tai buvo nauja patirtis abiejų mokyklų mokytojams ir mokiniams. Nors buvo techninių trukdžių, tačiau projekte numatytas veiklas spėjome atlikti laiku. Mokiniai pagerino anglų kalbos, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, įgijo pasitikėjimo savimi, tapo savarankiškesni, atsakingesni. Visgi pasibaigus projektui, mokiniai pripažįsta, kad labiausiai jiems trūko realaus betarpiško bendravimo, atvirų pašnekesių, smagių diskotekų, ko nuotoliniu būdu įgyvendinti, deja, neįmanoma.

Nuoširdžiai dėkojame Tytuvėnų miestelio senjorams, projekto dalyviams, mokytojams, Tytuvėnų gimnazijos direktorei Irmai Stankuvienei už pagalbą, idėjas ir palaikymą įgyvendinant projektą.

Saugokime savo sveikatą, rūpinkimės savo tėvais ir seneliais ir palaikykime draugiškus santykius tarp Tytuvėnų ir Miastko miestelių!

Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijos
anglų kalbos mokytoja metodininkė Genutė Karpinienė

Tytuvėnų gimnazijos mokinių filmas apie projektą >>>>>>

 
Dabar lankosi
Mes turime 11 svečius online