Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Stovykla „Stebiu, tyrinėju, atrandu“

Lapkričio 30 - gruodžio 4 d. Tytuvėnų gimnazijoje vyko stovykla gabiems vaikams. Veiklos vyko mažose grupėse po 5 mokinius. 30 mokinių, padedant mokytojoms Irenai Banevičiūtei, Justinai Zaleckienei, Redai Petrilionienei, Rositai Marcinkienei, Dianai Baltrušaitienei ir Danguolei Žukauskienei, sėkmingai darbavosi ir atliko įvairias veiklas šiose grupėse: kvartero periodo nuosėdinio uolienų sluoksnio sudėtis Tytuvėnų apylinkėse; lazerių spinduliuotės ypatumai fizikoje; angliavandenių skaidymas naudojant natūralius ir cheminius fermentus chemijos laboratorijoje; maisto produktų tyrimas, DNR ištyrimas biologijoje; audimas staklėmis, žvakių ir atvirukų gaminimas dailininkų kūrybinėse dirbtuvėse.

Kūrybiškai tyrinėdami ir stebėdami aplinką mokiniai nustatė: Tytuvėnų apylinkėse uolienų tipus ir sudėtį; lazerio spinduliuotės savybes; angliavandenių skaidymą naudojant natūralius ir cheminius fermentus; vitamino C kiekį vaisių sultyse; deguonies, vandenilio, eteno, etino dujų gavimą, surinkimą ir atpažinimą; ištyrė maisto produktų sudėtį ir jų DNR, nustatė kokiose daržovėse susikaupia didžiausias nitratų kiekis; audė takelius, servetėles, gamino žvakes, atvirukus marmuravimo technika. Pačių pagamintos žvakės ne tik puiki dekoracija, bet ir suteiks šilumos ir jaukumo namuose artėjančių švenčių metu.

Chemikai nufilmavo trumpus mokomuosius filmukus kaip renkamos deguonies, vandenilio, eteno ir etino dujos, parengė padalomąją ir vizualinę medžiagą klasės draugams.

Mokymasis edukacinėse aplinkose skatina mokinių motyvaciją mokytis, aktyviai mąstyti ir daryti išvadas, remiantis savo pačių gautais duomenimis.

Atlikdami įvairias veiklas gimnazistai suprato mokslinius dėsningumus, įgijo sugebėjimų, savarankiškumo, darnaus gyvenimo būdo įgūdžių, praplėtė pažiūras ir kompetencijas sau įdomioje srityje.

Projekto koordinatorės Daiva Hinz ir Vilija Volskienė

 

 
Dabar lankosi
Mes turime 11 svečius online