Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Pro memoria Marcelei Dauskurdytei-Jurevičienei (1930-2020)

Mes bejėgiai prieš mirtį, bet ji per silpna sunaikinti prisiminimus ir paliktą šviesą, nes „juk šviesa nemiršta – pasilieka žolėj, žiede …“ (Justinas Marcinkevičius)

A.A. Marcelės Dauskurdytės-Jurevičienės biografiją rasite http://lietuvai.lt/wiki/Dauskurdytė-Jurevičienė_Marcelė


2019 m. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Dailės mokytojų asociacija organizavo Laisvės gynėjų dienai skirtą nacionalinį mokinių piešinių konkursą „Mes užaugome laisvi“.

Gruodžio 16 d. Tytuvėnų gimnazijoje vyko Forumo teatras Stebėk/Mąstyk/Veik“ II-IVg (10) klasių mokiniams. Forumo teatro režisierė Raimonda Agnė Medeišienė ir aktoriai: Eglė Skrolytė, Mantas Cegelskas, Valentinas Krulikovskis suvaidino situacijas iš mokyklinio gyvenimo, įtraukdami ir gimnazijos mokinius. Programa buvo užsakyta iš „Kultūros paso“ lėšų.

Advento metu, jau dvyliktus metus, Tytuvėnų gimnazijos bendruomenė rinkosi į dorinio ugdymo renginį, Advento popietę – padėkos dieną „Šventas Kalėdas pasitinkant“.

Gruodžio 12 dieną Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje vyko respublikinio vaikų piešinių konkurso „Emociuko nuotykiai 2020“ laureatų ir nominantų apdovanojimai. Jau penki metai, kai vyksta gimnazijos bendradarbiavimas su saldainių fabriku „Rūta“, išaugęs į bendrus projektus – kalendorių su mokinių piešiniais kūrimą. Šiemet temą kalendoriui padiktavo naujoji UAB „Rūta“ produkcija „Emociukas“.

Jau keletą metų Kražiuose organizuojamas šachmatų turnyras, kuris sukviečia dalyvius iš Šiaulių, Šilalės, Raseinių, Vilniaus,Tytuvėnų, Kelmės, Kražių. Tęsiant šią gražią tradiciją, gruodžio 8 d. Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centre vyko Kalėdinis šachmatų turnyras.

Gruodžio 6-7 dienomis gimnazijoje vyko pirmoji prevencinė „Sniego gniūžtės“ stovykla, kurioje turiningai laiką leido 52 dalyviai iš Tytuvėnų, Pakražančio, Kražių, J. Graičiūno gimnazijų ir jungtinė grupė iš Šiaulių.

Gruodžio 6 d. į Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnaziją suvažiavo didžiulis būrys sakralinės muzikos mylėtojų. Gimnazijoje kasmet yra organizuojamas tarptautinis sakralinės vokalinės muzikos konkursas.



 
Dabar lankosi
Mes turime 4 svečius online