Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

2014–2015 m. m.

Fortepijoninės muzikos festivalis

Gegužės 8 d. Naujosios Akmenės kultūros rūmuose vyko V-asis fortepijoninės muzikos festivalis „PianoForte – 2015“. Didingoje salėje grojo 63 atlikėjai iš Naujosios Akmenės muzikos mokyklos Akmenės filialo, Šiaulių Dainų muzikos mokyklos, Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos, Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokyklos, Ventos muzikos mokyklos, Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos, Šiaulių berniukų choro „Dagilėlis“ mokyklos, Šiaulių S. Sondeckio menų gimnazijos, Šiaulių „Juventos“ progimnazijos, Viekšnių Vinco Geniušo meno mokyklos, taip pat ir Kelmės raj. Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus. Festivalyje dalyvavo mūsų mokiniai: Ugnius Pašiškevičius (1 kl.), Tomas Strumila (5 kl.), Grigas Andrulis (išplėstinė programa). Skambėjo nuotaikingos , lyriškos, melodingos, džiazinės pjesės, paliečiančios kiekvieno klausytojo širdį.

Festivalis puikiai organizuotas, vedėjai šiltai, nuoširdžiai kvietė atlikėjus į sceną. Klausytojai taip pat turėjo atlikti keletą kūrybinių užduočių, kurios išjudino, pakėlė nuotaiką.

Mokiniai grįžo praturtėję dvasiškai, kupini gerų emocijų.

Dalyvavimas festivalyje ugdo mokinių atlikėjiškus įgūdžius bei skatina tobulėti ir siekti dar geresnių rezultatų!

Mokytoja Dovilė Zikienė

Šiaulių krašto mokytojų seminaras
„Muzikinis estetinis lavinimas“

Balandžio mėnesį Tytuvėnų gimnazijos meno skyriuje vyko Šiaulių krašto mokytojų seminaras „Muzikinis estetinis lavinimas“. Pranešimus skaitė Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus mokytoja metodininkė Žaneta Armalienė, Sigita Zemitaitė, Šiaulių Dainų muzikos mokyklos mokytoja ekspertė, Kęstutis Rupšys, Kuršėnų muzikos mokyklos mokytojas metodininkas. Šiaulių krašto mokytojai pasidalino gerąja darbo patirtimi. Seminaro metu mokytojai įgijo ir ugdė dalykinę kompetenciją.

Pasirenkamo instrumento
festivalis – koncertas „Pavasario garsai“

Kovo mėn. Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriuje įvyko jau II - asis pasirenkamo instrumento festivalis – koncertas „Pavasario garsai“. Festivalyje dalyvavo 1-7 klasių fortepijonu, akordeonu, fleita, gitara groti besimokantys solistai bei ansambliai: Ovidijus Butkus (fortepijonas), Beatričė Šimkutė (fleita) – mokytoja I. Levickienė; Dovilė Raugalaitė (fortepijonas), Kamilė Gričiūtė (fortepijonas), Erikas Vylimaitis (fortepijonas), Rasa Vasiliauskaitė (fortepijonas), akordeonistų trio ansamblis: V. Apukaitė, A. Alijošiūtė ir mokytoja A. Ščeponavičienė ­ mokytojos A. Ščeponavičienės mokiniai; Agnė Zikaitė (fortepijonas), Ema Baltrušaitytė (fortepijonas), Evelina Volskytė (fortepijonas), Ugnė Mozerytė (fortepijonas), fortepijoninis ansamblis Jurgita Karčauskaitė ir mokytoja D. Zikienė – mokytojos D. Zikienės mokiniai; fortepijoninis ansamblis A. Važinskytė ir Emilis Stončius, Ema Vilimaitė (fortepijonas) – mokytoja L. Baranauskienė; Rugilė Antanavičiūtė (fortepijonas), Ridas Katkauskis (fortepijonas), Vakarė Apukaitė (fortepijonas) – mokytojas G. Astašauskas, Simonas Belaglovis (fortepijonas), Urtė Adomaitytė (fortepijonas), Paulė Andrulytė (fortepijonas) – mokytoja Ž. Armalienė, Ugnė Papartytė (fortepijonas) – mokytoja N. Astašauskienė; gitaristų ansamblis: Lukas Mačiūnas, Augustas Jankauskas, Tadas Paulauskas ir jų mokytojas Rimantas Levickas.

Festivalio metu skambėjo liaudies, J. S. Bacho, L. Van Betchoveno, A. Gedike, K. Černio, B. Kempferto bei kitų kompozitorių kūriniai.

Festivalio sumanytoja, vedėja ir organizatorė, mokytoja Aurelija Ščeponavičienė, džiaugėsi gausiu jaunųjų atlikėjų būriu, dėkojo už jų gražius pasirodymus, kvietė mokinius ruoštis trečiajam pasirenkamo instrumento festivaliui.

Festivalio dalyviai džiaugėsi ne tik gražiais savo pasirodymais, bet ir gausiu žiūrovų būriu, bei Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus vedėjos Nijolės Astašauskienės įteiktais padėkos raštais.

Muzikos vyresnioji mokytoja
Aurelija Ščeponavičienė

 Konkursas „Karamelė“

 Vasario 6 d. Kelmės Mažajame teatre vyko III respublikinis instrumentinių ansamblių konkursas „Karamelė“, skirtas Lietuvos Nepriklausomybei paminėti. Jame dalyvavo Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus 2 kl. fortepijoninis duetas: Ieva Kaušiūtė ir Naglis Baranauskas (mokyt. D. Zikienė). Sveikiname Juos laimėjus III laipsnio diplomą! Linkime kūrybinės sėkmės ir kituose konkursuose.

Linksmoji muzikos pamoka

Sausio 8 d. Tytuvėnų gimnazijos salė buvo pilnutėlė – visi meno skyriaus mokinukai, jų tėveliai ir mokytojai sugužėjo į meno skyriaus mokinių ir mokytojų koncertą.

O viskas buvo taip...

Geros mokslo draugės Nilka (meno skyriaus vedėja ir mokytoja Nijolė Astašauskienė) ir Ženka (muzikos mokytoja Žaneta Armalienė) susitiko pakeliui į mokyklą. Einant mokyklos koridoriais draugės išgirdo griežiant smuikininkų ansamblį. Merginoms labai patiko. Tačiau Ženka nusprendė, kad šitaip groti – juokų darbas! Nilka buvo kitos nuomonės, todėl nusprendė supažindinti Ženką su meno skyriaus veikla ir nusivedė ją į „Linksmąją muzikos pamoką“.

Vos atėjusi į pamoką, Ženka puolė ant scenos ir pradėjo „dainuoti“. Pasibaisėjusi draugė paprašė ją užleisti sceną tai kur kas geriau mokantiems – 1 klasės vokaliniam ansambliui (vadovė N. Astašauskienė). Po pirmokėlių „Juokų dainos“ Ženka dar labiau buvo įsitikinusi, kad išmokti dainuoti ir groti – vieni juokai.

Muzikantai ir dainininkai keitė vieni kitus scenoje, kurią piešinių demonstracija papuošė dailės skyriaus mokinių darbai (mokytoja D. Žukauskienė).

Nuobodžiauti nebuvo kada. Viso koncerto-pamokos metu Ženka galėjo tobulintis muzikos ir dailės srityje. Ji sužinojo, kad meno skyriuje vaikai groja fleita, o ne vamzdeliu, ne plasnoja, o kanklėmis groja. Ženkai buvo didžiulė staigmena, kad ne pagaliuko ir ne smalčiaus, o smičiaus pagalba skamba smuikas, o klavišinis instrumentas, kurį mokytojos Aurelijos Ščeponavičienės akordeonisčių ansamblio merginos laikė ant kelių – ne pianinas, o akordeonas.

Pavarvinusi seilę į pačius gražiausius dailės skyriaus mokinukų darbus, Ženka griebė nuo scenos „balalaiką“, kuri pasirodė esanti gitara. Kiek pabrazdinusi ja nusprendė, kad kol kas ji geresnė klausytoja, nei muzikantė. Draugė Nilka pakvietė mokytojo Rimanto Levicko vadovaujamą gitaristų ansamblį, kuris taip smagiai grojo, kad draugės net pašokti sumanė. Šokių nuotaiką pratęsė smuikininkų ansamblio (mokytoja Ž. Armalienė) atliekamas kankanas, po kurio Ženka pasigedo Meno skyriuje choreografijos pamokų...

Aprodžiusi visas meno skyriaus kerteles ir „perliukus“, Nilka pakvietė Ženką ir mokinių tėvelius (kurie įdėmiai stebėjo visą pamoką ir taip pat uoliai mokėsi) pakartoti, ko jie išmoko šioje pamokoje ir visiems kartu su meno skyriaus choru padainuoti dainą „Linksmoji muzikos pamoka“.

Pamoka buvo ilgesnė, nei įprastai, bet tam buvo rimtų priežasčių – koncerto metu scenoje pasirodė net 79 meno skyriaus mokinukai. Pamokos lankomumo rodiklis irgi pakankamai aukštas – iš viso meno skyrių lanko 92 mokiniai.

Kadangi per pamoką niekas neužsnūdo, visi plojo ir dainavo, lieka tikėti, kad pamoka tikrai buvo linksma.

Irena Levickienė
Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus mokytoja

 
Dabar lankosi
Mes turime 4 svečius online