Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

2018–2019 m.m.


Koncertas „TAU MAMA“

2019 metų gegužės 2 d. Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriuje mokytojos Aurelija Ščeponavičienė ir Dovilė Zikienė suorganizavo koncertą, skirtą Mamos dienai ,,Tau, mama“. Joms talkino mokytojai Gintautas Astašauskas, Rimantas Levickas bei jų ruošti mokiniai. Renginyje skambėjo gražiausios eilės, fortepijoninė, akordeono, pasirenkamo ir antrojo instrumento muzika, kurią atliko Meno skyriaus mokiniai. Mamytės ir močiutės galėjo paklausyti solinių, ansamblinių muzikos kūrinių, taip pat kūrinių, kuriuose grojo mokytojos su savo mokiniais. Koncertavo: Aivita Kizytė, Dovydas Lipskis, Danielė Petrauskaitė, Gabrielė Petrauskaitė, Mishel Abada, Virginija Simanauskaitė, Jurgita Karčauskaitė, Ugnius Pašiškevičius, Naglis Baranauskas, Agnė Buivydaitė, Rasa Vasiliauskaitė, Tadas Paulauskas, Ema Baltrušaitytė bei koncerto vedėja Ugnė Mozerytė. Koncerto pabaigoje mokiniai gėlėmis apdovanojo savo mamytes ir močiutes.

Meno skyriaus vyresnioji muzikos mokytoja Aurelija Ščeponavičienė

IV Respublikinis vaikų ir moksleivių dainavimo konkursas,
skirtas kompozitoriaus Algimanto Raudonikio kūrybai

Sausio 31 d. Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus merginų vokalinis ansamblis (mokytoja N. Astašauskienė, koncertmeisterė D. Zikienė) vyko į Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklą, kurioje vyko IV Respublikinis vaikų ir moksleivių dainavimo konkursas, skirtas kompozitoriaus Algimanto Raudonikio kūrybai. Jame dalyvavo vaikai ir moksleiviai iš Joniškio, Šiaulių, Naujosios Akmenės, Skuodo, Mažeikių, Pasvalio, Tytuvėnų, Pakruojo ir Kelmės lopšelių-darželių, gimnazijų, progimnazijų, meninių studijų, muzikos ir meno mokyklų. Dalyvius vertino kompetentinga komisija: komisijos pirmininkas – Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ meno vadovas ir dirigentas, Lietuvos dainų švenčių vyriausiasis dirigentas, Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos įkūrėjas, Šiaulių miesto garbės pilietis Remigijus Adomaitis; dainavimo mokytoja metodininkė, chorų ansamblių vadovė Donvina Savickienė ir Kuršėnų meno mokyklos mokytoja metodininkė, vokalinių ansamblių vadovė Lina Jaroševienė. Konkursas nustebino atlikėjų profesionalumu ir dalyvių gausumu. Merginų ansamblis laimėjo II vietos laurėto diplomą. Kiekviena ansamblio dalyvė gavo vardinį laureato diplomą, ansamblyje dainavo: Ema Baltrušaitytė, Eva Zakaraitė, Paulė Andrulytė, Viktorija Norvilaitė, Jurgita Karčauskaitė, Kreta Karpinaitė, Deimantė Stankutė, Akvilė Alijošiūtė, Ugnė Mozerytė, Ugnė Papartytė, Urtė Stonkutė, Silvija Šlepaitė. Didžiuojamės ansamblio laimėjimais ir linkim sėkmės konkursuose, garsinant Tytuvėnų gimnazijos vardą.

Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė

Mokinių darbų paroda

2019 metų sausio 29 dieną Tytuvėnų gimnazijoje, S. Romerienės kabinete, vyko meno skyriaus dailės specialybės mokinių pirmo pusmečio piešimo, kompozicijos, tapybos, skulptūros darbų peržiūra. Mokiniai pristatė savo kūrybą, džiaugėsi sėkmėmis, aptarė mažiau pavykusius kūrinėlius. Parodą aplankė gimnazijos bendruomenės atstovai, tėveliai. Visi džiaugėsi spalvingais piešiniais, linkėjo jauniesiems dailininkams sėkmės.

Mokytoja D. Žukauskienė
Nuotraukos R. Bingelienės

Kelionė į vaikų operą „Nykštukas Nosis“

2019 metų sausio 13 d. Meno skyriaus mokiniai, mokytojai ir keletas mokinių tėvų vykome į Kauno muzikinį teatrą. Ten žiūrėjome 2 dalių vaikų operą „Nykštukas Nosis“. Libretas kupinas stebuklų ir neįtikėtinų nuotykių, truputį šiurpokas, sukurtas pagal garsaus vokiečių pasakų rašytojo Wilhelmo Haufo istoriją. „Nykštukas Nosis“- tai istorija apie tai, jog meilė ir draugystė gali nugalėti visus sunkumus. Ji pasakoja apie mažą berniuką Jokūbą, kurį už pasipūtimą ir nepagrįstą išdidumą nubaudė burtininkė, pavertusi bjauriu nykštuku ir prikabinusi jam didžiulę nosį. Ilga tarnystė burtininkės namuose, puikios kulinarijos žinios, nuolankumas ir pažintis su pikto žynio užburta žąsimi Mimi pagelbėjo jam vėl atvirsti dailiu jaunuoliu.

Dėl galimybės išvykti, dideliam mokinių skaičiui, esame dėkingi mūsų nuolatinei Meno skyriaus rėmėjai iš Švedijos Marinai Kulčinskajai, kuri kompensavo kelionę į Kauną. Ne vienas mokinys Kauno muzikiniame teatre lankėsi pirmą kartą. Turėjo galimybę iš arti stebėti grojantį orkestrą, dainininkus.

Meno skyriaus vedėja
Nijolė Astašauskienė

Festivalis „Muzikos garsai – 2018“

2018 m. lapkričio mėn. Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriuje įvyko antrojo bei pasirenkamo muzikos instrumento festivalis. Festivalio dalyviai – Kelmės rajono Meno ir muzikos skyrių mokiniai. Festivalyje dalyvavo Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus vokalinis ansamblis Magda Paltarolaitė ir Greta Zikaitė (mokytoja N. Astašauskienė), jaunųjų ir vyresniųjų mokinių gitaristų ansambliai (mokytojas R. Levickas), fortepijonu savo kūrinius atliko Izabelė Čiužauskaitė, Salvijus Kudžma (mokytoja Ž. Armalienė), fortepijonu taip pat savo kūrinius atliko Smiltė Alijošiūtė, Matas Donėla ir Ovidijus Butkus (mokytojas G. Astašauskas), fortepijonu skambino Agnė Zikaitė, Jurgita Karčauskaitė, Ugnė Mozerytė (mokytoja D. Zikienė), Saulina Šedytė (mokytoja L. Baranauskienė), bei šio renginio sumanytojos, organizatorės ir renginio vedėjos Aurelijos Ščeponavičienės mokinės Rasa Vasiliauskaitė, Agnė Buivydaitė bei A. Buivydaitės ir mokytojos A. Ščeponavičienės akordeonisčių duetas.

Taip pat savo koncertinę programą atliko į festivalį atvykę Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos muzikos skyriaus gitaristų ansamblis, mokytojas A. Kalinčikas, fortepijonu kūrinius skambino Justas Tamašauskas, mokytoja V. Valantukevičienė, Aleksas Bajarskis, mokytoja V. Riškuvienė. Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos muzikos skyriaus kanklių ir gitaros instrumentinis ansamblis, mokytoja J. Rumbinienė, akordeonistų ir gitaristų kvartetas, mokytoja E. Lukšaitė bei gitaristų ansamblis, kurį festivaliui paruošė mokytojas K. Radavičius.

Festivalio metu skambėjo klasikinio, pramoginio muzikos žanro bei šiuolaikinių kompozitorių kūriniai.

Renginio pabaigoje, festivalio dalyviams ir jų mokytojams dėkojo, padėkos raštais bei dovanomis apdovanojo Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė. Prie Meno skyriaus vedėjos žodžių prisidėjo ir šio renginio organizatorė Aurelija Ščeponavičienė. Dėkojo dalyviams, jų mokytojams, kolegoms, tėveliams ir svečiams, atvykusiems į šį renginį. Pasak organizatorės, širdį glostė klausytojų, dalyvių pasakymai, kad buvo labai šiltas, gražus ir prasmingas renginys.

Meno skyriaus muzikos vyr. mokytoja A. Ščeponavičienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 9 svečius online