Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

2015–2016 m.m.


Romo Žukausko darbų paroda

Ką tik baigusio Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus Dailės programą abituriento Romo Žukausko parodą poetiškai pradėjo kultūros centro darbuotoja Monika Žukauskaitė. Meniškai muzikinę renginio dvasią palaikė jaunieji muzikantai iš Šedbarų ir jų vadovas Stasys Butkus. Prie viso to puikiai pritiko Tytuvėnų bibliotekos kiemelio aplinka bei skarotas eglių šakas draikęs paskutinės pavasario dienos vėjas. Dėl svarbių priežasčių atidarymas vyko lauke, o kilnojamoji paroda vėliau „sueis“ į biblioteką ir kuriam laikui „nutūps“ ant jos sienų.

 2016 metų Lietuvos moksleivių dainų šventės chorų perklausa

Balandžio mėn. 7 d. Kelmės J. Graičiūno gimnazijoje vyko Lietuvos moksleivių dainų šventės – 2016 „Tu mums viena“ chorų perklausa. Perklausoje dalyvavo du Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus chorai: jaunučių choras ir jaunių choras „Ugnelė“. Chorų vadovė ir dirigentė Nijolė Astašauskienė, chormeisterės Lina Baranauskienė, Dovilė Zikienė. Koncertmeisterė Dovilė Zikienė.

Balandžio pabaigoje bus paskelbti chorai galėsiantys dalyvauti 2016 m. Lietuvos moksleivių dainų šventėje. Su nekantrumu laukiame peržiūros rezultatų ir viliamės, kad pavyks išvykti į dainų šventę, kuri vyks liepos mėn. 6 d. Vilniuje.

Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė

„Esu žemės druska“

„Aš esu Greta. Greta Norbutaitė. Gimiau 1997, Jaučio metais. Esu tipiškas Jautis: šilta, draugiška, švelni, tik tai dažnai slepiu po kuklumo priedanga. Šiuos ženklus kartais vadina „žemės druska“: jie žino, dėl ko dirba, todėl dirba atkakliai. Man regis, aš atspindžiu savo gimimo metų ženklą.

Gimiau, užaugau ir dabar gyvenu ten pat – kaimelyje, pavadinimu Mosteikiai. Tai – mažas kaimas, pripildytas darnos, supratingumo ir jaukumo. Gamtovaizdis ten tiesiog kerintis: pievos, miškai, daugybė kaimo turizmo sodybų, keli parkai, Dubysos kalnas, nuo kurio nusileidus teka graži upė Dubysa. Gimtinė man išliks jaukiausia vieta pasaulyje.

Esu abiturientė, mokausi Tytuvėnų gimnazijoje. Joje mokausi jau aštuntus metus. Ten puiki atmosfera ir mokytojai, bet labiausiai norėčiau paminėti ir padėkoti dailės mokytojai. Jau nuo pat penktos klasės buvau pastebėta. Mokytoja vis skatino ir „spausdė“ tapyti ir piešti. Palaipsniui sekėsi vis geriau. Jau tuomet supratau, kaip man tai patinka. Tapydama galiu atsipalaiduoti, pailsėti.

Daug kartų esu laimėjusi mokyklines dailės olimpiadas ir viena kartą vykau į rajoninę, atstovauti savo mokyklai. Tuomet užėmiau prizinę vietą. Dabar dailė – vienas mėgstamiausių mano užsiėmimų.

Savo gyvenimą planuoju sieti su sritimi, kurioje svarbi taikomoji dailė. Noriu tapti konditere. Tai ne tik specialybė, kurioje tiesiog kepi sausainius ar bandeles. Aš tapsiu tortų kepėja, stebinsiu savo sugebėjimais, fantazija bei grožiu savo klientus ir į jų gyvenimus įnešiu šiek tiek saldumo. Taip pat neužmiršiu ir labai mėgstamo savo dalyko – tapybos. Tai bus mano laisvalaikis, laikas per kurį atsipalaiduosiu ir pailsėsiu.“

Štai tokiais žodžiais save parodos lankytojams pristato Tytuvėnų gimnazijos abiturientė, meno skyriaus baigiamosios klasės mokinė Greta Norbutaitė. Gretos dailės darbų autorinė paroda atidaryta balandžio 4 d. Tytuvėnų miesto bibliotekoje. Atidarymo metu skambėjo meno skyriaus smuikininkų (mokytoja Žaneta Armalienė) atliekamos melodijos ir Tytuvėnų kultūros centro ansamblio „Tarškynėlė“ (vad. Monika Žukauskaitė) dainos. Gretą pasveikinti atvyko mama, močiutė, gimnazijos direktorės pavaduotoja Vilija Volskienė, 8b klasės mokiniai ir kt. svečiai. Rašytojas Vladas Kalvaitis, sveikindamas Gretą, pasakė „nužiūrėjęs“ paveikslą, kurį norėtų įsigyti. Paroda veiks visą balandžio mėnesį. Tikimės, kad ji džiugins apsilankiusius tytuvėniškius.

Dailės mokytoja Danguolė Žukauskienė

Ugdomasis muzikinis projektas ,,Muzikos garsai“
Tytuvėnų lopšelyje-darželyje

Muzika daro stebuklus, moko klausyti ir išgirsti, tarti žodžius, susipažinti su muzikos instrumentais. Meno skyriaus mokiniai ir mokytojai darželio ugdytiniams pravedė muzikos pamoką. Agnė Zikaitė pagrojo fortepijonu, Neda Baranauskaitė kankliavo su kanklėmis, Greta Zikaitė pagriežė smuiku ir padainavo dainelę. Darželinukai turėjo galimybę prisiliesti prie muzikos instrumentų iš arčiau juos apžiūrėti.

Muzikos pamoka suteikė vaikams daug džiaugsmo. Pamokos pabaigoje visi kartu sudainavome draugystės dainelę. Projekto užsiėmimą vedė meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė, apie instrumentus pasakojo mokytojos Žaneta Armalienė, Lina Baranauskienė, koncertmeisterė Dovilė Zikienė.

Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė

Mokyklinis pasirenkamo, antrojo muzikos instrumento festivalis-koncertas
„Pavasariniai muzikos garsai“

2016 m. kovo 15 d. įvyko, jau tradiciniu tapęs pasirenkamo, antrojo muzikos instrumento mokyklinis festivalis-koncertas „Pavasariniai muzikos garsai“. Koncertui solistus ir ansamblius ruošė Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus mokytojai.

Festivalio-koncerto dalyvius, jų mokytojus bei tėvelius pasveikino muzikiniu numeriu šio renginio organizatorė Aurelija Ščeponavičienė su savo mokinėmis Vakare Apukaite ir Akvile Alijošiute.

Renginyje dalyvavo 22 dalyviai, 2 – 7 klasių mokiniai: A. Zikaitė, T. Paulauskas, D. Važinskytė, B. Šimkutė, E. Vylimaitis, E. Vilimaitė, E. Baltrušaitytė, R. Katkauskis, D. Raugalaitė, B. Beinoriūtė, K. Gričiūtė, P Andrulytė, R. Antanavičiūtė, D. Stankutė, J. Karčiauskaitė, V. Apukaitė, U. Mozerytė, A. Alijošiūtė, E Volskytė, A. Rekštys, R. Jokubauskas, L. Mačiūnas.

Koncerte skambėjo gitaros, kanklių, akordeono, fleitos, fortepijono instrumentais atliekami: D. Agay, M. Schmitz, E. Sochting, L. V. Bethoveno, M. P. Helerio, Klementi, N. Rota, J. N. Hummel, J. Švedo, B. Dvariono, Šostakovičiaus, F. Karrully, J. Bramso, R. Paulso, A. Doga, V. Kosenko, J. S. Bacho kūriniai.

Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė

„Planuoju savo ateitį sieti su kūryba“

„Menininkas – žmogus, turintis išskirtinių kūrybinių idėjų, kurias sugeba savitai, meistriškai įgyvendinti. Prie tokių žmonių norėčiau priskirti ir save. Piešdama, tapydama ar kurdama įvairius rankdarbius, atskleidžiu savo originalumą. Poreikis kurti atsirado jau vaikystėje, kai pradėjau lankyti Pagryžuvio pradinę mokyklą. Baigusi penkias klases perėjau į Tytuvėnų gimnaziją ir mokausi joje iki šiol. Vaizduotę bei sugebėjimą naudotis įvairiomis dailės priemonėmis lavinau Tytuvėnų gimnazijos meno skyriuje, taip pat lankydama privačias pamokas. Sėkmingai dalyvavau rajoniniuose ir respublikiniuose piešinių konkursuose „Suk suk ratelį“, „Tegul tarp nepalaužiamų išliksiu“, „Sveiks, svieteli margs“, mokyklinėse bei rajono dailės olimpiadose. Kadangi atsidavimas menui išliko ligi šiol, planuoju savo ateitį sieti su kūryba ir toliau gilinti savo žinias.“

Šitokiais žodžiais į savo autorinės parodos lankytojus kreipėsi Tytuvėnų gimnazijos abiturientė Ligita Petrauskaitė. Merginos paroda buvo atidaryta vasario 19 d. Tytuvėnų miesto bibliotekoje. Į parodos atidarymo renginį susirinko miesto gyventojai, gimnazijos mokiniai. Jie sveikino ir linkėjo sėkmės ateities keliuose, jų vingiuose. Parodos atidarymą paįvairino muzikuojančios mokytojos – smuikininkė Žaneta Armalienė ir pianistė Dovilė Zikienė.

Dailės mokytoja
Danguolė Žukauskienė

 Ugdomasis (muzikinis) projektas „Keliaukim į muzikos šalį“
Viktorina „Ką sužinojau apie muzikos instrumentus“

Ugdomojo projekto „Keliaukim į muzikos šalį“ metu meno skyriaus mokiniai pasisėmė žinių apie muzikos instrumentus, jų kilmę, garsiausius atlikėjus, lavino gebėjimus vertinti profesionaliąją muziką bei savo pačių koncertinę veiklą, susipažino su baleto žanru.

Vienas iš baigiamųjų ugdomojo projekto „Keliaukim į muzikos šalį“ akcentų – viktorina „Ką sužinojau apie muzikos instrumentus?“, kuri vyko vasario 4 d. Jos metu varžėsi 5 mokinių komandos. Buvo sudaryta mokinių komisija, kurios narėmis buvo: Urtė Stonkutė, Silvija Šlepaitė, Ema Šedytė ir Gustė Levickaitė. Komandos buvo puikiai pasiruošusios ir labai gerai atsakinėjo į pateiktus klausimus apie muzikos instrumentus bei žymiausius atlikėjus, taip pat išradingai atliko kūrybines užduotis.

Viktorinos metu mokiniai patyrė daug gerų emocijų, bendravimo džiaugsmą, demonstravo sumanumą, kūrybiškumą.

Visos komandos buvo apdovanotos saldžiais prizais!

Mokytoja Dovilė Zikienė

Televizijos konkurso „Dainų dainelė“ rajoninis etapas

2016 m. sausio 14 d. Kelmės J. Graičiūno gimnazijoje vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ rajoninis etapas, kuriame dalyvavo 16 kolektyvų iš įvairių rajono mokyklų.

Šiame konkurse Tytuvėnų gimnazijos meno skyrių atstovavo šeimyninis duetas Greta ir Agnė Zikaitės, joms akompanavo mokytoja Dovilė Zikienė. Mergaites konkursui paruošė muzikos mokytoja metodininkė Nijolė Astašauskienė. Mokinės apdovanotos padėkos raštais ir dovanėlėmis, mokytojos padėkos raštais.

Meno skyriaus vedėja
Nijolė Astašauskienė



 
Dabar lankosi
Mes turime 9 svečius online