Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
PROJEKTO TĘSINYS ISPANIJOS MIESTE - SEVILIJOJE
Gegužės 6-12 dienomis Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijos dvi mokytojos (projekto vadovė-koordinatorė, matematikos mokytoja metodininkė Jolanta Aksamatauskienė ir anglų kalbos mokytoja Genutė Karpinienė) ir dvi aštuntokės – Simona Šlepaitė ir Ligita Petrauskaitė apsilankė Ispanijoje, Sevilijos mieste. Tai – ketvirtasis tarptautinio daugiašalio Comenius projekto „Love the Nature, save your future“ („Mylėk gamtą, saugok savo ateitį“) narių susitikimas.
Minėto Comenius projekto paprogramės veikla, remiant Europos Komisijai, buvo finansuota iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Projekto partneriai – 8 šalys. Tai Turkija, Latvija, Ispanija, Rumunija, Graikija, Prancūzija, Olandija ir Lietuva, kuriai atstovauja Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazija.
Kelionė prasidėjo ankstyvą sekmadienio rytą. Atvykusias oro uoste šiltai pasitiko Ispanijos mokyklos direktorius p. Jose ir šeimos, kuriose savaitę gyveno mokinės.
Pirmąją projekto dieną (pirmadienį) visi dalyviai susirinko mokykloje. Visi  mokiniai dalyvavo biologijos pamokoje. Vėliau vyko visų šalių prisistatymai bei potemės pagal šalis (mūsų buvo: „Lietuvos gamtos stebuklai“) analizės. Po prisistatymų – vėl prie darbų; visi sugužėjo į dailės kabinetą, kuriame tapė ant vėduoklių. Tądien susipažinome su Ispanijos kultūra ir švietimo sistemos ypatumais (vertinimo sistema yra 20-balė; aukščiausias pasiekimas yra 20) ir mokyklos išskirtinumu (nėra valgyklos; pamokos visiems mokiniams baigiasi apie 13 val.; mokyklos teritorija aptverta ir įeinama tik su kodu, be leidimo negalima išeiti). Po pietų aplankėme „Plaza de Espana“, „Maira Luisa Gardens“ and „Rowing in a pond“.
Antrosios projekto dienos rytą visi susirinko vėl mokykloje, iš kur keliavo susipažinti su Sevilijos miesto centru, apžiūrėti „Royal Alcazar“ („Karališkąją tvirtovę“) bei Katedrą ir „Giraldą“.
Ekskursijų metu išvydome nuostabaus grožio statinius, artimiau susipažinome su bendraamžiais iš kitų šalių ir puikiai praleidome laiką.
Trečiadienio rytą autobusu vykome apžiūrėti vandens valymo įrenginius, susipažinome su gamtos saugojimo Ispanijoje programomis ir inovacijomis. Darbuotojai išsamiai paaiškino vandens išvalymo procesą bei tokio vandens panaudojimo galimybes. Vėliau keliavome į „El Rocio“ bažnytėlę ir (netoli jos) stebėjome prie upės kranto esančius flamingus. Aplankėme „Ascebron Palace“ nacionalinį parką bei jo vertybes ir „Matalascanas“ paplūdimį.
Ketvirtadienį aplankėme romėnų miestą „Italica“ ir kitą Ispanijos miestą – Cordobą. Pastarasis miestas iš tikrųjų nuostabus. Pastatai atrodė labai didingi, tikrai buvo ką apžiūrėti, tačiau temperatūra lauke – išties vargino, nes tą dieną termometras rodė netgi + 42 C.
Penktadienio rytą visi susirinkome dar kartą mokykloje. Mokyklos aktų salėje vyko sertifikatų teikimo ceremonija ir darbo rezultatų, pasiekimų analizė. Paklausėme tradicinės ispanų muzikos, pamatėme, kaip merginos - projekto dalyvės - šoko flamenko šokį. Visi likome sužavėti temperamentingumu.
Paskutinės dienos rytas (šeštadienis) nebuvo labai malonus nei mokytojams, nei mokiniams, nes reikėjo atsisveikinti, o tai padaryti buvo ypač nelengva. Visi išspaudė nevieną ašarą... Visi vos per savaitę labai susidraugavo.
„Mūsų namai – jūsų namai“ - tokie buvo paskutiniai mūsų naujųjų draugų iš Ispanijos žodžiai ir mes jau dabar žinome, kad tai buvo nepaskutinis susitikimas.
Tik per vieną savaitę patyrėme tiek daug įspūdžių, regėjome neregėto grožio pastatus, pamatėme, kaip gyvena žmonės svečioje šalyje. Mums teko nors ir labai trumpai pabūti jų gyvenimo dalimi ir namo parsivežti nuostabius prisiminimus. Plačiau apie projekto veiklą ir darbo rezultatus galite pasidomėti adresu: http://lovethenature.yolasite.com
Projekto tęsinys – Lietuvoje. Laukiame visų šalių atvykstant rugsėjo mėnesį pasisvečiuoti.
 
Dabar lankosi
Mes turime 2 svečius online