Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Visai greta yra dvi Lietuvos istorinės datos: vasario 16-oji ir kovo 11-oji. Šalyje jos minimos labai įvairiai, kartais pernelyg pompastiškai, kartais labai kukliai. Kukliai, bet šventiškai paminėta Nepriklausomybės atkūrimo diena ir mūsų gimnazijoje.

Šeštus metus iš eilės Lietuvoje organizuojamas nacionalinis Vinco Kudirkos dailyraščio konkursas „Rašom!“, kurį organizuoja Lietuvių kalbos institutas, UAB „Biuro pasaulis“, iniciatyvinė pedagogų grupė ir įvairūs renginio rėmėjai. Šio konkurso tikslas - ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius. Savo gebėjimus išbandyti šiais metais panoro daugiau kaip 43000 įvairaus amžiaus, skirtingų profesijų žmonių. Iš jų net 15532 – švietimo įstaigų auklėtiniai.

Tarp jų jau antrą kartą dalyvavo ir į finalinį dešimtuką pateko Tytuvėnų gimnazijos 8a klasės mokinė Evelina Volskytė.

Dailyraštininkai Lietuvos mokslų akademijos salėje savo amžiaus grupėse (Evelina dalyvavo 7 – 12 kl. mokinių grupėje) 45 min. rašė prezidento Valdo Adamkaus teksto ištrauką.

Tuo metu juos lydėję asmenys ir konkurso svečiai klausėsi diktoriaus Juozo Šalkausko ir aktorės Nijolės Narmontaitės skaitinių, M. K. Čiurlinio nacionalinės menų mokyklos 5 – 6 kl. smuikininkų ansamblio, grožėjosi Vilniaus Gerosios Vilties progimnazijos tautinių šokių kolektyvo „Viltukas“ pasirodymu ir kt. menininkų atliekamais kūriniais.

Pirmų vietų laimėtojai buvo apdovanoti kruizo Ryga – Stokholmas – Ryga kelionės 4 asmenims bilietais, o visi finalo dalyviai brangiais „Parker“ firmos rašiklių komplektais, rašytojų knygomis su autografais, „Laimos“ saldumynais ir kitomis dovanomis.

Nors Evelina pagrindinio prizo nelaimėjo, tačiau tikiuosi, kad trečias kartas tikrai bus sėkmingas. Svarbiausia, kad šiandieniniame technologijų, mobiliųjų telefonų pasaulyje yra žmonių, kurie geba valdyti ne tik savo mintis, kalbą, bet ir ranką. O juk raštas – žmogaus kultūros veidrodis.

Lietuvių kalbos mokytoja
Laima Sadauskienė

Ugdymo įstaigose azartiniai žaidimai griežtai draudžiami. Tytuvėnų gimnazijos administracija vieną kartą padarė išimtį – leido trečiokams gimnazistams pakviesti vyresniuosius draugus į „Casino“. Tokiu būdu abiturientai kartu su bičiuliais, mokytojais ir tėveliais gimnazijoje pažymėjo Šimtadienį.

Tytuvėnų gimnazija vasario 16-tosios šventei ėmė ruoštis dar gerokai iki valstybės gimtadienio. Mokiniai karpė ir jungė puošybos elementus, mat, buvo nuspręsta visus langus papuošti trispalvėmis, o kai kur pridėti ir rūtos šakelę.

Kiekvienais metais Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje vedama atvira integruota pamoka, skirta kunigui, pranciškonų vienuoliui, gydytojui, botanikui Jurgiui Pabrėžai atminti. Pamoka skiriama pirmokams gimnazistams.

Vasario 1 dieną Tytuvėnų gimnazijos Ig-IVg klasių mokiniams vyko Karjeros ugdymo diena. Ji prasidėjo nuo klasių valandėlių. Nuo devintos valandos gimnazistams, padalintiems į dvi grupes, vyko paskaitos. Su mokiniais susitiko žurnalo „Reitingai“ atstovai žurnalistė bei dėstytoja Jonė Kučinskaitė ir vyriausias leidinio redaktorius, VšĮ „Žurnalistinių tyrimų ir konsultacijų grupė“ direktorius Gintaras Sarafinas.

Sausio 29-30 d. Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijoje vyko stovykla „Naktis gimnazijoje. Rytojų kuriame kartu“. Stovyklos tikslas – gerinti gimnazijos bendruomenės tarpusavio bendradarbiavimą, skatinti mokinių kūrybinius gebėjimus, saviraišką, gebėjimą organizuoti komandinį darbą.

2016 m. sausio 25–29 dienomis Tytuvėnų gimnazijoje su 8 a klasės mokiniais buvo vykdomas tarpdalykinės integracijos projektas „Svajonių virtuvė“.

Dvi savaites Tytuvėnų regioninio parko Lankytojų centro salėje veikė paroda, kurią parengė Lietuvos užsienio reikalų ministerija, bendradarbiaudama su Vienoje įsikūrusia nevyriausybine organizacija „Centropa“.

Sausio 15 dieną gimnazijoje vyko meninio skaitymo konkursas, skirtas lietuvių literatūros klasiko Balio Sruogos 120-ajam jubiliejui paminėti. Jame dalyvavo 5 – IVg klasių mokiniai.

Sausio 13-osios rytas Tytuvėnų gimnazijoje prasidėjo šiek tiek kitaip, nei įprastą darbo dieną. Mokyklos koridoriuose prieš pirmą pamoką neįprastai šurmuliavo ir judėjo dalis gimnazijos mokinių.



Atnaujinta (2018 m. Rugpjūčio 24 d. 12:27)

 
Dabar lankosi
Mes turime 9 svečius online