Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Tik savaitė susipažinti su Latvija

 
Penkios darbo dienos pralekia nepastebimai, juolab kai kasdien laukia vis kitokie įspūdžiai bei patirtis. Pirmąją dieną dalyviai susitiko Rygos mokykloje, kurioje buvo pasveikinti projekto koordinatorės bei direktorės. Tądien vyko visų partnerių šalių prisistatymai. Dalyviai reprezentavo savo miestus, gyvenvietes, rajonus, šalis bei mokyklas. Diena nesibaigė salėje. Vyko ekskursija po mokyklą. Vakaras buvo taip pat įspūdingas – visi dalyvavo Europos ledo ritulio rungtynėse, ragindami Rygos „Dinamo“ komandą laimėti.
Antrą dieną visų šalių dalyviai aplankė įžymias Rygos senamiesčio vietas. Gidai, viską pasakoję apie objektus toje vietovėje, buvo Latvijos mokyklos mokiniai. Apkankyta daug muziejų, architektūrinių pastatų, bažnyčių ir pasigrožėta kalėdine dvasia alsuojančiu miestu. Vyko varžybos, kas daugiau suras ar pastebės Rygoje eksponuojamų originalių novatoriškų elgių, kurių miestas turėjo virš 40.
Trečioji vizito diena prasidėjo kelione į Siguldą, Turaidą. Aplankytas Getlini EKO poligonas (buitinių atliekų perdirbimo gamykla). Mokėmės tausoti ir gelbėti nuo atliekų gamtą, domėjomės, kaip racionaliai panaudoti atsinaujinančią energiją. Po pietų – dar viena maloni staigmena: aplankėme bobslėjaus trasą, tik savanorių nusileisti nebuvo, mat, pastaroji buvo skirta olimpinių varžybų dalyviams.
 Ketvirtą dieną mokytojai lankė pamokas. Tai buvo puiki galimybė palyginti pamokų struktūrą, dėstymo metodus bei vedimo stilių užsienio mokykloje. Kadangi mokytojai buvo paskirstyti stebėti skirtingus užsiėmimus, tai ir įspūdžiai nesutapo: vieni stebėjosi pamokose dalyvavusių jaunuolių laisvumu, kiti mokytojai net patys nedrįso pakrutėti suoluose – tokia griežta tvarka net suglumino. Mokiniai tuo tarpu informacinių technologijų kabinete kūrė kalėdinius sveikinimus, gamino atvirukus visoms šalims-partnerėms. Po pietų vyko sporto varžybos: įvairios lengvos ir sudėtingos, linksmos (bėgimas su „pampersais“, maišais, „sausasis“ komandinis plaukimas) ir rimtos (krepšinis, virvės traukimas, aeorobika) rungtys. Visi buvo nuvargę, bet laimingi (būta dėl ko, nes laimėjome rugtyse).
Penktoji diena – ekskursija į garsiąją „Lāči”  kepyklą. Ten dalyviai ne tik smaguriavo vaišėmis, bet ir patys kepė savo suformuotus duoniukus. Tądien įvyko baigiamoji konferencija bei projekto veiklos įvertinimas. Atsisveikinimo popietės metu – paskutinis oficialus sutikimas, sertifikatų įteikimas. Kupini įspūdžių, projekto dalyviai buvo pakviesti įteikti savo gamybos kalėdinius sveikinimus. Vakaronės metu visi dalyviai ragavo tradicinius latvių valgius, mokėsi šokti tradicinius liaudes šokius. Baigiamojo vakaro metu visos šalys sveikino kitus pristatydamos bei mokydamos kitus projekto dalyvius šokti savo tradicinius šokius arba žaisti žaidimus, o tytuvėniškis mokinys Martynas pasveikino visus dainuodamas nuostabią dainą.
 

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Europos Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 
 
Dabar lankosi
Mes turime 1 svečią online