Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Netradicinė matematikos pamoka

2015 m. kovo 4 dieną Tytuvėnų gimnazijos I ga klasės 15 mokinių - jaunųjų mokytojos Jolantos Aksamatauskienės asistentų - lankėsi Pagryžuvio skyriaus 3-4 klasių mokinukų klasėje, vadovaujamoje mokytojo A. Mikalausko. 
Gimnazistai vedė pradinukams netradicinę matematikos pamoką "Nestandartinių figūrų ploto skaičiavimas". Keturiolika mažųjų mokinukų suvokė, jog mūsų aplinkoje egzistuoja ne tik taisyklingos figūros - trikampiai, kvadratai ar stačiakampiai. Neteko ilgai įrodinėti, jog mus supa ir "keistų" formų kūnai, kurie taip pat turi savo paviršiaus plotus. "Kaip reikia tuomet apskaičiuoti?" - į šį klausimą atsakė jaunųjų mokytojų būrys. Ketvirtokai ir trečiokai mokėsi skaičiuoti savo delno bei įvairių sudėtingų figūrų plotus, lavino savo kūrybiškumą bei tobulino bendravimo įgūdžius. 
Anot mokytojo A. Mikalausko, mažiesiems pamoka taip patiko, jog žadėjo grįžę namo mokyti savo tėvelius to, ką patys išmoko. J. Aksamatauskienė taip pat džiaugėsi stropiu gimnazistų darbu ir šaunia pamoka, o patys mokiniai postringavo, jog mokytojo darbas reikalauja daug jėgų ir ištvermės bei supratingumo - vien meilės vaikams ir kompetencijos mokyti nepakanka.
 
Dabar lankosi
Mes turime 7 svečius online