Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Korupcijos naudą velniai gaudo“

Gruodžio 9 dieną Kelmės rajone paminėta Antikorupcijos diena. Dar spalyje Kelmės rajono Antikorupcinė komisija inicijavo plakatų ir vaizdo klipų konkursą „Korupcijos naudą velniai gaudo“ rajono vyresniųjų klasių mokiniams. Jaunuoliai piešė ir filmavo vaizdus, iliustruojančius korupcijos apimtas sritis, korumpuotiems asmenims gresiančias pasekmes.

Kelmės krašto muziejuje vykusioje konkurso baigmėje moksleivius ir jų mokytojus sveikino Antikorupcijos komisijos pirmininkas, tarybos narys Vincas Metrikis. Politikas trumpai papasakojo, kada istorijoje užfiksuoti pirmieji žinomesni korupcijos atvejai ir kaip siūlyta su jais kovoti. Mero pavaduotojas Izidorius Šimkus sakė, kad korupcija tiesiogiai susijusi su pinigais.

Renginyje dalyvavo Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininkė Rita Šikšnienė, kuri šventės dalyviams pristatė pranešimą „Korupcijai – ne!“. Moksleiviai sužinojo, kad korupcija atsirado anksčiau net už pinigus. Pranešėja pasakojo, kad dar pirmykštėse bendruomenėse daugiau teisių ir galių turėjo stipresni medžiotojai.

Kai atėjo metas įvertinti konkurso dalyvių darbus, geriausieji buvo apdovanoti diplomais, dovanų kuponais ir STT dovanomis. Plakatų kategorijoje I vietą užėmė Tytuvėnų gimnazijos mokinys Arnas Vaitkevičius. Jo piešinyje korupcijos smauglys į savo glėbį meiliai įsuko policininką.

Mokytoja Danguolė Žukauskienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 7 svečius online