Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Padėkos diena

Tytuvėnų gimnazijoje tradiciniais tapo advento laikotarpio renginiai – padėkos dienos. Jose pagerbiami gimnazijos mokiniai, kurie pasižymi išskirtinėmis dorybėmis. Gimnazijos istorija tapusių padėkos dienų nominantais buvo tapę dosniausi, šviesiausi, dėkingiausi, nuolankiausi, sąžiningiausi, mandagiausi, kilniausi, savanoriškai atliekantys daug gerų darbų mokiniai.

Šiais metais dorinio ugdymo mokytojos, besiruošdamos tradicinei popietei, integruotose etikos-tikybos pamokose su gimnazijos 5-IVg klasių mokiniais aptarė gailestingumo sąvoką, nagrinėjo biblijinę gailestingojo samariečio istoriją, su ugdytiniais ieškojo gyvenimiškų supratingumo, atjautos ir empatijos pavyzdžių ne tik visuomenės bei šeimos gyvenime, bet ir mokinių santykiuose, jų kasdienybėje, atliko savianalizės pratimus. Mokiniai rinko, jų nuomone, labiausiai atitinkančius gailestingumo kriterijus bendramokslius.

Advento šventė – padėkos diena „Metų gailestingumas“ vyko gimnazijos aktų salėje, kurią šventiškai papuošė dailės mokytoja Danguolė Žukauskienė. Čia susirinko nominantai bei juos lydintys artimieji, mokytojai, klasių auklėtojos, gimnazijos administracija, atvyko didžiuosius prizus įsteigę Tytuvėnų seniūnijos bei parapijos atstovai.

Nominaciją pristatė Albina Katinienė. Ji samprotavo, kad kaskart turėtume pagalvoti, ar norime, kad ir su mumis taip elgtųsi, kaip su kitais elgiamės, kad supratingumas, gerumas, atjauta ir gailestingumas turi būti ugdomi, puoselėjami ir perduodami iš kartos į kartą. „Nebijok būti geras! Nebijok būti jautrus! Nebijok būti gailestingas!“ – sakė moteris. Pasinaudodama proga, abituriento Romo mama dėkojo gimnazijos direktorei už supratingumą ir palaikymą bei sūnaus klasės draugei Monikai Strumilaitei už paslaugumą, atjautą, nuoširdumą, už tai, kad nuo pat penktos klasės ji nepalikdavo vežimėlyje sėdinčio berniuko vieno kabinete, padėdavo susidėti daiktus, išstumdavo į koridorių palaukti atskubančios mamos, paglobodavo. Anot moters, labai smagu būti šalia tokio jautraus ir brandaus jauno žmogaus. Albina Monikai įteikė ir asmeninę dovaną.

Tytuvėnų seniūno padėką ir dovaną į šventę atsinešė seniūnijos atstovės Lina Pastorastienė ir Lina Lukošienė. Seniūno pavaduotoja dėkojo už šiltą ir jautrią šventę, kuri nepalieka abejingų, džiaugėsi greta augančiais maloniais ir nuoširdžiais vaikais ir sakė, kad, kai greta spinduliuoja vaiko pavidalo gėris, norisi ir pačiam būti geresniam. Vienam tokiam, anot Linos Lukošienės, šviesos spindulėliui, 8b klasės mokinei Ugnei Mozerytei ir įteiktos seniūnijos dovanos.

Apčiuopiamą dovaną bei padėką nuo šios šventės istorijos pradžios yra įsteigusi ir gimnazija. Sveikindama susirinkusiuosius, direktorė Irma Stankuvienė džiaugėsi, kad gimnazijoje visi myli vieni kitus ir ta meilė atsiliepia visų širdyse, mintyse ir poelgiuose, dėkojo seniūnijai ir klebonui, kad atvyksta į gimnazijos šventes, vaikams pasako gerą žodį. Gimnazijos vadovė pabrėžė, kad salėje esantys mokiniai bei jų tėveliai kuria gražiausias metų šventes ne išoriškas, o savo viduje, savo širdyse, kuria jas kasdien. Padėkojusi už puikią mergaitę tėvams, padėką ir dovaną direktorė įteikė nebe pirmus metus šiuose renginiuose pastebimai IVgb klasės mokinei, mokyklos aktyvistei Dovilei Stoškutei.

Su malonia prakalba į susirinkusiuosius kreipėsi dviejų prizų steigėjas Tytuvėnų parapijos klebonas Rimantas Žaromskis. Jis priminė, kad gyvename laukime užgimstančio Viešpats, kuris yra Meilė, Gailestingumas, Išsigelbėjimas ir Viltis, kvietė mylėti artimą savo, priminė gailestingojo samariečio istoriją, dėkojo visiems, darantiems gerus gailestingumo darbus. Pagal balsavimo rezultatus daugiausiai balsų nusipelnę abiturientai Rimvydė Šimkevičiūtė bei Karolis Levickas gavo svarias klebono dovanas, dėkojo pastarajam bei draugams ir tėvams.

Kiekvienoje klasėje buvo išrinkti du labiausiai bendramokslių palaikyti mokiniai. Be jau išvardintų, padėkomis apdovanoti dar 26 mokiniai. Jas gimnazijos mokiniams įteikė dorinio ugdymo mokytojos bei pirmoji gimnazijos padėką ir dovaną gavusi buvusi abiturientė, o dabar chemijos mokytoja Justina Zaleckienė. Jaunoji pedagogė į šventę atsinešė 2008 metais gautą padėką, dalijosi prisiminimais ir visiems nuoširdžiai linkėjo sėkmės.

Labai aktyviai popietės programoje dalyvavo Meno skyriaus muzikantai, dainininkai bei jų mokytojai, puikiai parinkę ir priderinę šviesiai šventei įvairius kūrinius. Aštuntajam advento renginiui – padėkos dienai scenarijų kūrė mokytoja Regina Vaičiulienė.

 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online