Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Vasario 16-osios minėjimas

Tytuvėnų gimnazija vasario 16-tosios šventei ėmė ruoštis dar gerokai iki valstybės gimtadienio. Mokiniai karpė ir jungė puošybos elementus, mat, buvo nuspręsta visus langus papuošti trispalvėmis, o kai kur pridėti ir rūtos šakelę. Dailės mokytoja Danguolė Žukauskienė atrinko savo ugdytinių darbus teminei parodai. Maironiečiai su vadove Angele Ševeliovaite ne tik ruošė būsimosios meninės programos jungiamąjį montažą, bet ir padėjo dabinti gimnaziją. Istorikas Robertas Mosėjus bei dorinio ugdymo mokytojos priminė mokiniams apie istorines ir vertybines šios šventės reikšmes.

Pasipuošę gimnaziją, šventės išvakarėse mokiniai bei mokytojai kartu su kitais Tytuvėnų gyventojais rinkosi kultūros centre. Jame vyko popietė „Čia Lietuva, gimtasis kraštas...“. Programos dalyviai pasveikino visus susirinkusiuosius, kartu su žiūrovais sugiedojo himną. Apie Vasario 16-tosios priešistorę, apie tai, kokius žingsnius žengė link nepriklausomos tautinės valstybės XX amžiaus pradžios Lietuvos politikai, kaip atsirado ir buvo įteisintas Nepriklausomybės aktas, pasakojo Seimo narė Alma Monkauskaitė. Ji akcentavo, kad aktą pasirašė 20 vyrų, kurie buvo įvairaus amžiaus, išsilavinimo, pažiūrų. Iš jų, anot viešnios, su Kelmės rajonu artimiausiai susijęs Jonas Smilgevičius. Jis gimė dabartiniame Plungės rajone, buvo įsigijęs Užvenčio dvarą ir palaidotas Užventyje. Tytuvėnų seniūnas Romas Čerkauskas pasveikino tytuvėniškius su švente, padėkojo Seimo narei ir pristatė dar vieną renginio svečią – Kelmės rajono savivaldybės tarybos narį Kęstutį Bilių. Pastarasis trumpoje sveikinimo kalboje kvietė būti vieningiems – saugoti savo valstybės teritoriją, savo kalbą, papročius, mylėti laisvą Lietuvą.

Popietę tęsė Tytuvėnų gimnazijos mokiniai – Meno skyriaus ir kultūros centro kolektyvų dalyviai. Jie smagiai šoko ir šauniai dainavo, o kasdieniškus bei šventinius žodžius apie Lietuvą skaitė ir viską į nuoširdų sveikinimą gimtinei sujungė maironiečiai. Šventė baigėsi įspūdingu visų programos dalyvių, netilpusių mažoje senutėlės salės scenoje, pasirodymu.

Tytuvėnų gimnazija papuošta išliks ir po vasario 16-osios: lauks kitos valstybinės šventės – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos, kovo 11-osios.

 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online