Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Rugsėjo 1-oji

Apniukusią rugsėjo 1-ąją ir į Tytuvėnų gimnaziją atskubėjo naujieji mokslo metai. Šiemet prie gimnazijos prisijungė Mockaičių skyrius.

Šventė tradiciškai prasidėjo pradinio ugdymo skyriuje. Ten nuskubėjo ne tik tie, kurie mokosi, bet ir abiturientai. Jie kartu su direktorės pavaduotoja Daiva Hinz bei klasių auklėtojomis Justina Zaleckiene bei Bronislava Buchiene atėjo palydėti pirmokų į pagrindinius gimnazijos rūmus. Kiemelyje pavaduotoja pasveikino visus susirinkusiuosius, buvo pakelta vėliava. Vėliau šventinė kolona, kurioje žygiavo visi pradinukai, jų mokytojos, tėveliai bei abiturientai, patraukė į Tytuvėnų Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčią, kur iškilmingas šv. Mišias aukojo klebonas Rimantas Žaromskis.

Po to kolona ėjo į gimnazijos aikštę. Prie išdabintos liepų alėjos jau laukė trečiokai gimnazistai bei jų auklėtoja Jūratė Malčiuvienė. Pakeliui į eiseną įsiliejo ir rajono meras Vaclovas Andrulis.  Visi nukeliavo į šventės vietą, kurioje rikiavosi gimnazijos bendruomenė.

Šventę po to, kai nuskambėjo Lietuvos Respublikos himnas ir buvo pakelta gimnazijos vėliava, pradėjo direktorė Irma Stankuvienė.  Pirmokai ir jų mokytoja Sniegina Venckūnienė kreipėsi į susirinkusiuosius. Vėliau kartu su abiturientais sušoko bendrą šokį. Kelmės rajono savivaldybės meras įteikė mažiesiems „Pirmokų pasus“. Mokyklos bendruomenę sveikino ir sėkmingų mokslo metų linkėjo ne tik meras, bet ir Tytuvėnų seniūnas Romas Čerkauskas, Tytuvėnų apylinkių seniūnas Valdas Ivanauskas, klebonas Rimantas Žaromskis, regioninio parko direktorius Vytautas Stonys. Sveikinimo žodį tarė ir Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė su savo ugdytiniais – muzikantais bei dainininkėmis. Abiturientų vardu kalbėjo IVga klasės mokinė Donata Stoškutė. Šventę baigė mokytojų daina, ir visi išsiskirstė į klases, kur vyko pirmosios valandėlės. 

Mokslo ir žinių dienos šventę vedė trečiokai gimnazistai Urtė Stonkutė,  Samanta Milickytė ir Jokimas Jancevičius.

Dovilės Stoškutės nuotraukos. 

 
Dabar lankosi
Mes turime 11 svečius online