Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Parodos atidarymas Tytuvėnų miesto bibliotekoje

Tytuvėnų miesto bibliotekoje veikia Aleksandro Filipavičiaus medžio drožinių ir molio dirbinių bei Birutės Banienės molinukų paroda. Šie du kūrėjai gyvena Radviliškio rajone, Šiaulėnuose. Lipdytoja Birutė – mokytojauja Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijoje. Aleksandras ūkininkauja. Nuo 2015 metų yra pripažintas tautodailininkas drožėjas.

Aleksandras Filipavičius – šių kraštų žmogus. Gimė Radviliškio rajone, aštuonias klases baigė Tytuvėnuose. Norėdamas greičiau būti savarankiškas, pasirinko profesinę mokyklą Šiauliuose. Per visą savo gyvenimą yra dirbęs mūrininku, garo katilų mašinistu, elektriku, traktorininku, komunalinio ūkio inžinieriumi, pardavėju konsultantu... Užaugęs ir gyvenęs gražiose vietovėse, tarp miškų ir ežerų, aplinkos bei gamtos grožį perteikia ir savo kūriniuose.

Darbų iš molio ir medžio parodos „Prikelti antram gyvenimui“ atidaryme abu kūrėjai bendravo su gausiai susirinkusia įvairaus amžiaus publika, pasakojo apie kūrybinį kelią, apie tai, iš kur semiasi įkvėpimo ir idėjų, atviravo. Į parodos atidarymą sugužėjo ir nemažas būrys Tytuvėnų gimnazijos mokinių. Tai mokytojos Dalios Lauraitienės pradinukai bei mokytojų Vidos Mozerienės ir Danguolės Žukauskienės ugdytiniai. Po atidarymo visi norintieji galėjo padirbėti su moliu, pabandyti, ką iš jo galima nulipdyti. Daugelis šia proga kūrybiškai ir aktyviai pasinaudojo.

 
Dabar lankosi
Mes turime 8 svečius online