Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Gimnazistai knygos apie Maironį pristatyme

Šaltą popietę Tytuvėnų bibliotekoje susirinko nemažas būrys jaunimo ir pagyvenusių žmonių. Vyko susitikimas su knygos „Maironis. Laiškai. Atsiminimai“ sudarytoju literatūrologu dr. Eugenijumi Žmuida ir skaitove Ramute Dragenyte. Jaunimas į popietę atėjo drauge su lietuvių kalbos mokytoja metodininke Zenta Mačiulaitiene ir maironiečių būrelio vadove mokytoja Angele Ševeliovaite. Taip sutapo, kad tomis dienomis trečiokai gimnazistai ėmė studijuoti Lietuvos dainiaus gyvenimą bei kūrybą.

Knygos sudarytojas susitikimą pradėjo nuo plačios Maironio gyvenamojo laikotarpio analizės, istorinio konteksto ir asmenybės svarbos. Pirmoji dalis – „Laiškai“. Joje pateikti Maironio laiškai ir laiškai poetui. Geografija labai plati, nuo Sankt Peterburgo iki Paryžiaus ar Čikagos. Susirinkusiesiems buvo įdomu išgirsti ir apie kunigo Antano Jančausko laiškus iš Tytuvėnų.

Didžioji knygos dalis skirta atsiminimams apie Joną Mačiulį-Maironį. Buvo prasminga ir malonu pasiklausyti apie kunigą bei poetą, viešėjusį pas dvarininkus Romerius ir kunigą Antaną Jančauską, vaikščiojusį ir šio miestelio gatvėmis, šilo takeliais, kūrusį čia eiles.

 
Dabar lankosi
Mes turime 4 svečius online