Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Tarptautinė konferencija „Laisvės kelias istorijos tėkmėje“

Kovo pradžioje Šiaulių „Romuvos“ gimnazijoje pavasaris prasidėjo tarptautine mokinių konferencija „Laisvės kelias istorijos tėkmėje“, skirta Lietuvos 100-ečiui paminėti. Į konferenciją buvo pakviesti ir mūsų gimnazijos atstovai, IIga klasės mokinės: Iveta Jonušaitė ir Živilė Leskauskaitė.

Į ją atvyko mokinių ir mokytojų iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Lazdijų, Kudirkos Naumiesčio, Panevėžio, Mažeikių, Joniškio bei kitų miestų. Konferencijos metu buvo perskaityta 50 pranešimų. Konferencijoje taip pat buvo pristatyti pranešimai iš Rygos lietuvių vidurinės mokyklos bei Punsko Dariaus ir Girėno pagrindinės mokyklos.

Konferencijos pradžioje sveikinimo žodį tarė „Romuvos“ gimnazijos direktorius Vytautas Giedraitis, kuris džiaugėsi, kad gimnazijoje vieši tiek daug svečių iš visos Lietuvos ir Latvijos bei Lenkijos. Konferencijoje dalyvavo ir profesorius, Lietuvos Respublikos seimo narys Arūnas Gumuliauskas, kuris teigė, jog labai smagu būti tokiame renginyje, kuriame dalyvauja tiek daug mokinių ir mokytojų, besidominčių Lietuvos istorija.

Visi pranešimai buvo suskirstyti sekcijas, kurias moderavo Šiaulių „Aušros“ muziejaus istorijos skyriaus vedėja Augustė Labenskytė, Šiaulių universiteto dėstytojos prof. R. R. Trimonienė bei doc. B. Salatkienė ir Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šiaulių skyriaus vadovė V. Jokubauskienė. Mūsų pranešimas pateko į lokalinės istorijos sekciją, kurioje buvo pristatyti dešimt pranešimų.

Anksčiau minėta kompetentinga komisija išrinko geriausiuosius. Geriausi pranešimus pristatę mokiniai ir jų mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanomis. Tarp tokių pranešimų pateko ir mūsų gimnazijos mokinių Ivetos bei Živilės pranešimas „Ženklai ir įvykiai, menantys Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, Tytuvėnų seniūnijoje“. Mokinėms ruošiant pranešimą, jas konsultavo istorijos mokytojas Evaldas Butkus.

 
Dabar lankosi
Mes turime 2 svečius online