Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Atmintis gyva, nes liudija


Žmogus – tik žemės svečias
Ir turi Jis sugrįžt namo.
Bet kaip sunku išleisti jį į kelią,
Kuriuo negrįžta niekas atgalios…

Pro memoria Aldonai Valiuškienei
(1935-2021)

A. A. mokytojos Aldonos Valiuškienės biografiją rasite: https://lietuvai.lt/wiki/Aldona_Valiuškienė


ADVENTAS BAŽNYČIOJE, PAMOKOJE, IR KASDIENYBĖJE...

Netoli Betliejaus buvę piemenys matė šviesą ir išgirdo žinią. „Nebijokite! Štai aš skelbiu jums didį džiaugsmą, kuris bus visai tautai. Šiandien Dovydo mieste jums gimė Išganytojas. Jis yra Viešpats Mesijas“ (plg. Lk 2, 8-14).

Adventas prasmės laikas, kada tvyro džiugus laukimas, jaudulys, kai ypač norisi būti lamingiems...

Evangelija akcentuoja širdies atsivertimą, be kurio neįmanomas džiaugsmingas Išganytojo laukimas ir atėjimas... Bažnyčios mokymas ragina skirti mažiau dėmesio išoriniams dalykams ir pagilinti santykį su Dievu. Tam ypač patogus Advento laikas, kuris kviečia sustoti ir apmąstyti savo kasdienybę, o susėdus prie Kūčių stalo, šventai padėkoti Dievui už visus ir viską ką esame gero patyrę...

Kūčių ir šv. Kalėdų laukiant, gimnazijos mokiniams buvo vedamos integruotos tikybos – technologijų – anglų kalbos pamokos. Kurių metu kvietėme mokinius ne tik šluoti, plauti ir tvarkyti, bet ir gražinti, dekoruoti savo namus, kad sulauktume Kristaus gimtadienio šventės ne tik švariuose, bet ir papuoštuose namuose. Juk mūsų namai – mūsų gyvenimas. Šiuo tikslu technologijų pamokose vaikai kūrė ir dekoravo savo namus advento vainikais, tikybos pamokose buvo kviečiami dažniau pabūti Dievo akivaizdoje, o anglų kalbos pamokose, mokiniai turėjo paaiškinti ką reiškia 4 advento, „Pranašų, Betliejaus, Piemenėlių ir Angelų žvakės bei įvardinti jų pavadinimus anglų kalba.

Tikime, kad mokinių namuose paplotėlio laužymas ir keturių žvakių liepsnelių šviesa, suteiks vaikams tikėjimą, viltį ir šviesą visiems.

GRAŽAUS MUMS VISIEMS
L A U K I M O
IR S V E I K Ų BEI D Ž I A U G S M I N G Ų   ŠV. K A L Ė D Ų

 


Gimnazijos mokinių piešiniai, skirti Laisvės gynėjų dienai paminėti


Kalėdiniai atvirukai (iš mokinių darbų kolekcijos)


Ne viskas miršta, ką mirtis paliečia.
Atsiminimas lieka amžinai.

Pro memoria Genovaitei  Kačiušienei
(1930-2020)

 A. A. mokytojos Genovaitės Kačiušienės biografiją rasite: https://lietuvai.lt/wiki/Kačiušienė_Genovaitė


Didėjant susirgimų Tytuvėnų krašte priimtas sprendimas 5-8 ir I-IVg klases nuo
2020 m. lapkričio 23 d. mokyti nuotoliniu būdu pagal tvarkaraštį, kuris buvo iki mišraus mokymo būdo.


Vadovaujantis Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijomis, Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu nuo 2020 m. lapkričio 16 d. iki 2020 m. lapkričio 29 d. 5-8, I-IVg klasių mokiniams organizuojamas ugdymo procesas mišriu būdu. Skaityti daugiau...

Nuo 2020 m. lapkričio 16 d. mokykliniai autobusai ir Kelmės AP autobusai važiuos tuo pačiu laiku, kaip ir prieš karantiną.


Informuojame, kad Kelmės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos nutarimu nuo 2020 m. spalio 15 d. (ketvirtadienio) iki spalio 23 d. ugdymo procesas 5–8 ir I-IV gimnazijos klasėms organizuojamas nuotoliniu būdu.
1-4 klasių mokiniai mokosi kontaktiniu būdu, savo klasėse.

Meno skyriaus užsiėmimai vykdomi nuotoliniu būdu.

Linkėdami likti sveikais, labai prašome supratingumo ir bendradarbiavimo su gimnazijos vadovais, mokytojais, pagalbos mokiniui specialistais, esant bet kokiems neaiškumams kreiptis į gimnaziją.

Direktorė Irma Stankuvienė


ĮSAKYMAS DĖL KELMĖS RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS DIREKTORIAUS 2020 M. SPALIO 23 D. ĮSAKYMO NR. A-1014 „DĖL KELMĖS RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS DIREKTORIAUS 2020 M. SPALIO 14.D ĮSAKYMO NR. A-990 „DĖL COVID-19 PREVENCIJOS PRIEMONIŲ TAIKYMO KELMĖS RAJONO SAVIVALDYBĖS TERITORIJOJE“ PAKEITIMO “ 3.2, 3.3 PUNKTŲ NUOSTATŲ PAKEITIMO


KELMĖS RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS DIREKTORIAUS ĮSAKYMAS
DĖL COVID-19 LIGOS PREVENCIJOS PRIEMONIŲ TAIKYMO KELMĖS RAJONO SAVIVALDYBĖS TERITORIJOJE


Lapkričio 30 - gruodžio 4 d. Tytuvėnų gimnazijoje vyko stovykla gabiems vaikams. Veiklos vyko mažose grupėse po 5 mokinius.


Mūsų mokiniai net ir karantino metu geba laikyti ir išlaikyti tarptautinį vokiečių kalbos egzaminą „Fit in Deutsch 1“. Sveikiname Ievą Kaušiūtę, Luką Lebedžinskaitę, Rugilę Vaičiulytę, Aureliją Važinskytę, Agnę Zikaitę bei buvusį mūsų mokinį Naglį Baranauską, gavusius Gėtės instituto sertifikatus.

Vokiečių kalbos mokytojas Robertas Gudauskas


Piešinių galerija, skirta Tarptautinei antikorupcijos dienai paminėti.


Lapkričio 9-13 d. Tytuvėnų gimnazijoje vyko vaikų stovyklėlė „Mokomės gamtoje ir iš gamtos“. STEAM virusu yra užsikrėtę tūkstančiai mokinių, todėl bandymai ir eksperimentai neaplenkė ir mūsų stovyklėlės dalyvių.


Penktos klasės mokiniai kūrė autoportretus, norėdami prisistatyti gimnazijos bendruomenei. Kviečiame virtualiai aplankyti darbų parodą „Aš jau esu penktokas“


Respublikinėje KINGS matematikos olimpiados I-ame etape dalyvavo mūsų gimnazijos 5-8 klasių 28 mokiniai ir 11 gimnazistų.


„Mokinių darbų kolekcija“, skirta Pasaulinei gyvūnų dienai.


2020 spalio 14 d. 12 val. Tytuvėnų gimnazijos Igab klasių mokiniai sugužėjo į Šv. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčią, kurioje vyko integruota muzikos ir anglų kalbos pamoka „Svečiuose pas instrumentų karalių“. Pamoką vedė mokytojos N. Astašauskienė, I. Ridikienė ir D. Zikienė.


Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų tėvai ar seneliai pasirinko vieną ar kitą gyvenimo kelią? Kaip tai įtakoja jūsų gyvenimą, pasirinkimus? Kas jus, jūsų tėvus ar senelius labiausiai džiugina, liūdina? Kokie yra ar buvo jų pomėgiai? Iš ko jie semiasi optimizmo?


Gimnazijos mokinių piešinių kolekcija, skirta Europos kalbų dienai paminėti „Sveiki atvykę į mano šalį“.


Žydų genocido aukų dienai prisiminti skirta mokinių darbų paroda „Istorija, simboliai, įžymūs žmonės“ 



 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online