Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting


Pro memoria Česlovui Girkantui (1945-2019)

Dabar einu į tylumą, 
Į tylumą palaimintą ir didžią,
Einu į laisvę, didelę ir plačią,
Kuri priims mane kaip lauktą svečią...

V. Mykolaitis - Putinas

A. A. mokytojo Česlovo Girkanto biografiją rasite šioje nuorodoje:

http://lietuvai.lt/wiki/Girkantas_Ceslovas


Projektas „Mes rūšiuojam“

Projektas „Mes rūšiuojam“ – didžiausias Lietuvoje ekologinis projektas, skirtas aplinkos saugojimui, taršos mažinimui ir visuomenės ugdymui. Šio projekto tikslas - atkreipti dėmesį į aplinkos apsaugos problemas, efektyviai organizuoti elektros ir elektroninės įrangos, nešiojamųjų baterijų atliekų rinkimą.

2018–2019 mokslo metais  Tytuvėnų gimnazijos bendruomenė surinko 667 kg elektroninės įrangos, 38 kg naudotų baterijų.

Kiekvienas surinktų atliekų kilogramas konvertuojamas į taškus, o už surinktus taškus, kaip ir kasmet, buvo nupirktos  grožinės literatūros knygos gimnazijos bibliotekai.

Kviečiame ir  šiais mokslo metais aktyviai dalyvauti projekte „Mes rūšiuojam“.

 

2019 m. lapkričio 25 d. Tytuvėnų gimnazijoje vyko susitikimas su Šiaulių vyskupijos pažinimo centro direktoriumi Arūnu Jankauskiu ir Šiaulių vyskupijos pažinimo centro jaunimo reikalų veiklų koordinatore Laura Pasavodskyte ir Tytuvėnų bažnyčios klebonu Evaldu Alūza. Svečiai supažindino I-IVg klasių mokinius su Lietuvos jaunimo dienų renginiais, kurie vyks 2020 m. birželio 27-28 d. Šiauliuose.

2019 m. lapkričio 22 d. Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus mokytoja Aurelija Ščeponavičienė suorganizavo tradiciniu tapusį antrojo ir pasirenkamo muzikos instrumento festivalį „Muzikos garsai - 2019“.

Lapkričio 22 dieną Tytuvėnų gimnazijos 3 klasės mokiniai Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešojoje bibliotekoje dalyvauti „Stalo teatro“ edukaciniame – kūrybiniame užsiėmime „Nupieškime Lietuvą“

Lapkričio 13 dieną gimnazijos socialinė pedagogė Lina Gečienė ir psichologė Rima Pažerauskienė organizavo penktokams ir jų tėveliams „Netradicinę pamoką“. Užsiėmimai vyko stotelių metodu.

Lapkričio 18-22 d. Tytuvėnų gimnazijoje, kaip ir visoje Lietuvoje vyko Nacionalinės karjeros savaitės renginiai (daugiau informacijos www.busiu.eu). Mūsų gimnazijoje vyko įvairios integruotos pamokos, susitikimai su lektoriais, buvusiais mokiniais, edukacijos. Lapkričio 18 d. į gimnaziją buvo atvykęs infomobilis.

Infomobilis – mobili STEAM laboratorija, kuri skirta techninės pakraipos profesiniam informavimui ir karjeros galimybių viešinimo vizitams. Infomobilis į gimnaziją atvyko nemokamai, nes finansuojamas iš Euroguidance ir Europass projektų lėšų.

Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus dailės specialybės mokiniai kartu su mokytojomis dalyvavo minėjime, apžiūrėjo architekto kurtus originalius Šiluvos koplyčios projektus, klausėsi menotyrininkės paskaitos.

Lapkričio 15 d. vakarą, Tytuvėnų krašto bendruomenės nariai susirinko į Tytuvėnų piligrimų centrą, kur vyko bendruomenės narių vakaronė „Po rudens darbų“.

Lapkričio 13 d. Tytuvėnų gimnazijos II korpuse 2-4 klasių mokiniams vyko saugaus eismo pamoka.



 
Dabar lankosi
Mes turime 7 svečius online