Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Kalėdinis koncertas „Skamba angelų giesmė“

Kai vienišas mėnuo klajoja nakty –
Sidabro tyloj, mėlynoj paslapty –
Sapnuoja vaikelis, kad Šventė ateis
Ir žemėj stebuklų žiedai išsiskleis.

Gruodžio 16 d. Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus mokytojai ir mokiniai sukvietė tėvelius į Kalėdinį koncertą – susirinkimą „Skamba angelų giesmė“, kuris vyko aktų salėje.

Koncertą vedė meno skyriaus mokiniai: Ema Vilimaitė, Emilis Stončius ir Nikita Vainauskaitė. Skambėjo J. S. Bacho, B. Dvariono, M. Šmico, J. Švedo, J. Dassino, Š. Guno, D. Agay., F. Latėno, T. Osteno, M. Glinkos, F. Šuberto, L. Cohen ir kitų kompozitorių kūriniai. Mokiniai stengėsi nuoširdžiu muzikavimu suvirpinti tėvelių širdeles.

Koncertą pradėjo jaunučių choras. Jaunieji dainininkai atliko dvi šventiškas daineles: „Kalėdų giesmė“ ir „Rojaus obuoliukai“. Vėliau solo bei duetais ar ansambliais grojo smuikininkai, pianistai, fleitininkai, kanklininkės, gitaristai ir akordeonistai. Koncerto pabaigoje iškilmingai dainavo jaunių choras. Giesmę „Tyli naktis“ atliko ne tik mokiniai, bet ir tėveliai.

Meno skyriaus vedėja N. Astašauskienė mokiniams ir tėveliams linkėjo gražių, jaukių, skanių ir turtingų artėjančių švenčių, geros nuotaikos!

Koncertui mokinius ruošė mokytojai: N. Astašauskienė, L. Baranauskienė, D. Zikienė, Ž. Armalienė, G. Astašauskas, R. Levickas ir A. Ščeponavičienė. Scenografija – mokytojos D. Žukauskienės.

Po koncerto tėveliai bendravo su mokytojais.

Koncerto scenarijų rašė Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus mokytoja L. Baranauskienė.

Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus mokytoja
Dovilė Zikienė

Muzikinė literatūrinė popietė „Muzikos instrumentai“

2015-2016 m. m. lapkričio – vasario mėn. vykdomas meno skyriaus mokinių ugdomasis projektas „Keliaukim į muzikos šalį“. Projektas vykdomas etapais:

  1. Muzikinė literatūrinė popietė „Muzikos instrumentai“ (lapkričio mėn.);
  2. Edukacinė išvyka į Kauno muzikinį teatrą (gruodžio 6 d.);
  3. Kalėdinis meno skyriaus mokinių koncertas tėveliams (gruodžio 16 d.);
  4. Viktorina meno skyriaus mokiniams „Ką aš sužinojau apie muzikos instrumentus?“ (2016 m. sausio mėn.);
  5. Vytauto Didžiojo universiteto solinio dainavimo klasės studentų koncertas.

Lapkričio 25 d. vyko meno skyriaus mokinių muzikinė literatūrinė popietė „Muzikos instrumentai“. Mokinių komandos paruošė medžiagą (skaidres) apie savo specialybės instrumentą: fortepijoną, smuiką, akordeoną, fleitą, kankles, gitarą.

Popietėje dalyvavę mokiniai sužinojo: kaip atsirado konkretus instrumentas, kokiais metais jis „gimė“, kokie meistrai jį sukūrė. Taip pat mokiniai susipažino su garsiausiais kiekvieno instrumento atlikėjais bei žymiausiais konkursais, pasiklausė muzikos įrašų.

Meno skyriaus mokiniai aktyviai dalyvavo muzikinėje literatūrinėje popietėje. Po kiekvieno instrumento pristatymo mokiniai atsakinėjo į klausimus ir už teisingus atsakymus laimėjo saldžius prizus.

Linkime aktyvaus dalyvavimo ir kituose ugdomojo projekto „Keliaukim į muzikos šalį“ renginiuose!

Mokytoja Dovilė Zikienė

„Už Raseinių ant Dubysos“

Šių metų spalio pradžioje į respublikinį piešinių, rašinių ir fotografijų konkursą „Už Raseinių ant Dubysos“, skirtą etnografinių regionų metams, pakvietė Dubysos regioninio parko direkcija. Šio parko paskirtis – išsaugoti vienos iš gražiausių Lietuvos upių Dubysos kraštovaizdį, pasižymintį giliu slėniu, kalvomis ir senais piliakalniais, didžiausiu Lietuvoje šimtamečiu Lyduvėnų geležinkelio tiltu, poeto Maironio gimtine, kitomis gamtos ir kultūros vertybėmis. Konkurso tikslas – skatinti domėtis gimtojo krašto gamta ir istorija, ugdyti pilietiškumą ir meninę saviraišką. Mokiniai rungėsi trijose amžiaus grupėse, o ketvirtąją sudarė suaugusieji, išskyrus profesionalius fotografus, dailininkus, tautodailininkus. Konkursas turėjo kelias potemes: „Gamta ir žmogus“, „Čia mano namai“, „Dubysos regioninio parko vertybės“.

Lapkričio 26 d. Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje buvo susumuoti rezultatai, apdovanoti geriausių darbų autoriai.

Organizatoriai dėkojo mokiniams už gebėjimą mėgautis žalia vasara, džiaugtis auksaspalviu rudeniu, plevenančiomis snaigėmis ir sniego pusnimis žiemą, už meilę gimtiesiems namams, kur žengtas pirmas žingsnis, kur pirmą sykį nusirista nuo slenksčio. Piešiniai, fotografijos, rašiniai „pasakojo“ apie meilę savo žemei, dangui, šaltiniams ir upėms, ežerams ir marioms, kad ir neaukštiems, bet kalnams, piliakalniams, medžiams, paukščiams.

Džiugu, kad Dubysos regioninio parko direktorius Vygantas Kilčauskas spaudė rankas ir Kelmės rajono moksleiviams. Už temos atskleidimą ir meninę raišką rašinių konkurse apdovanotos Vaiguvos Vlado Šimkaus pagrindinės mokyklos septintokės Ernesta Stankūnaitė (II vieta) ir Gabija Tefelytė (III vieta). Mergaites paruošė mokytoja Felicija Vasiliauskienė. Tarp gražiausių piešinių autorių – dvi Tytuvėnų gimnazijos mokinės. Jauniausiųjų grupėje 2-os vietos diplomą už piešinį „Atostogos prie Dubysos“ pelnė Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus mokinė Agnė Zikaitė, o vyriausių mokinių grupėje 2-oji vieta atiteko tytuvėniškei dailės studijos „Paletė“ narei Rugilei Zaleckaitei už tapybos darbą „Tytuvėnų krantus skalauja Bridvaišis“ (mergaičių mokytoja D. Žukauskienė). Fotografijų konkurse 3-oji vieta atiteko Godai Orlakaitei iš Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos. Mergaitę konkursui paruošė mama.

Dailės mokytoja metodininkė
Danguolė Žukauskienė



 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online